Behandeling bij diabetici

Diabetes

Voetverzorging is van groot belang voor mensen met diabetes. Om voetproblemen te voorkomen is ervoor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel goed onder controle is.
Een hoog glucosegehalte in uw bloed kan na verloop van tijd uw zenuwen beschadigen (neuropathie), waardoor gevoelsstoornissen kunnen ontstaan. Daarnaast kan een hoog glucosegehalte in uw bloed leiden tot vernauwing en verharding van uw bloedvaten (artherosclerose), wat een slechte doorbloeding veroorzaakt. Wondjes aan uw voeten zouden daardoor kunnen uitgroeien tot ernstige ontstekingen.
Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn is het aan te bevelen enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een medisch pedicure te gaan.
Bij het allereerste bezoek en vervolgens ten minste eenmaal per jaar vindt er een totale screening van de voeten plaats en indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de pedicurebehandeling geheel of gedeeltelijk voor diabetici, mits de behandeling gedaan wordt door een medisch pedicure of een pedicure met aantekening voor de diabetische voet en geregistreerd staat bij Provoet.