Massage Therapie

Massagetherapie is het toepassen van verschillende vormen van massages inherent aan de klacht van de client.
Alles wordt behandeld volgens een holistische visie dat wil zeggen dat niet alleen het symptoom (klacht) wordt behandeld maar lichaam en geest wordt beïnvloed.
Ook wordt gewerkt aan mobilisatietechnieken en ontspanningsmethoden.
Met veel klachten kunt u bij ons terecht.

Ik werk vanuit 5 natuurgerichte principes:

  • Energie, het kan te veel stromen, te weinig, wat heb je nodig om dit goed in balans te krijgen, massage kan daarbij helpen.
  • Prikkeloverdracht, massage stimuleert de circulatie en het zenuwstelsel, verwarmt en ontspant de spieren en bindweefsel, tussen lichaam en geest kunnen blokkades ontstaan.
  • Drainage, na het stimuleren van de circulatie en zenuwstelsel kunnen de afvalstoffen afgevoerd worden.
    Voeding, je bent zelf verantwoordelijk met wat voor voeding je je fysiek voedt maar ook geestelijk.
  • Bewustwording, Los laten van stress/spanning/zorgen is soms erg moeilijk, massage kan daarbij helpen voelen wat er soms in de kern afspeelt. Als je je hiervan bewust wordt kunnen gevoelens weer gaan stromen.
  • Al deze principes zijn metelkaar verbonden en hebben invloed opelkaar.

Hotstone massage

Hotstonemassage is een massage met verwarmde stenen, dit zijn speciale stenen, ze nemen warmte op en geven dit vervolgens weer af aan het lichaam. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massae veel effectiever maakt, hierdoor ontspannen de spieren sneller.
Een hotstonemassage is een weldaad van ontspannen en heerlijki genieten van de warmte die de stenen op uw lichaam afgeeft.

Hoe werkt het
Er wordt een aantal stenen op uw lichaam geplaatst, deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven direct een ontspanning. Daarna wordt u gemasseerd met warme stenen. Er wordt een neutrale of aromatische olie gebruikt die ervoor zorgt dat de stenen goed glijden over het lichaam. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige bewegingen en cirkelvormige bewegingen, hierdoor wordt de warmte van de stenen afgegeven aan het lichaam.

Sport-ontspanningsmassage

Er zijn veel sportblessures, vaak door onwetendheid van de sporters hoe hun lichaam tijdens de sport wordt belast.
Het doel is de conditie van de sporter te verbeteren of blessures weg te nemen of deze zo min mogelijk aan te doen voelen.
Een sportmasseur werkt preventief ter voorbereiding op lichamelijke inspanning middels massages maar ook na het sporten.
Massage is niet alleen voor de sporter maar voor iedereen. Ook wordt massage gegeven voor een heerlijke ontspanning voor het lichaam wat tegenwoordig erg belast wordt door maatschappelijk belang.